Dreamer

Pielea lui miroase a libertate.

Îmi place să am părul drept, îl întind cu peria sau cu placa. După ce l-am întâlnit pe el m-am lămurit rapid că părul meu nu va mai sta drept, poate doar pentru scurt timp, 10 minute exact după ce l-am întins. Suntem amândoi transpirați și lipicioși și părul meu se ondulează ca tapetul în flăcări. Îmi zâmbește – pare un nevinovat condamnat la moarte dintr-o eroare a justiției.

Pielea lui miroase a vară.

E ca reverendul charismatic care nu-ți dă șansa să-l percepi altfel decât deasupra ta, sub tine, în spatele tău în timpul seminarului teologic pe care îl conduce.

Îmi pune muzică, mă las inundată de ea, nu de frică. Văd muzica în culori multe și promițătoare. El mereu pune muzică și e colorată, zemoasă și parfumată ca un Mandelbrot set – matematică pură, minuni fără margini care izvorăsc din reguli simple, reiterate la nesfârșit. E presărată cu fulgi de gheață muzica lui (ca să mi se mai coaguleze din hemoragiile recente), e binefăcătoare și aromată, dezmierdătoare și nebună.

Pielea lui miroase a praf de vamă.

M-a întrebat dacă îmi place să dansez, dacă o să dansez cu el. Nu știu asta, dar știu că fricile noastre ar valsa armonios împreună și ne-ar lăsa în pace – atunci s-ar face liniște în mințile noastre și am avea spațiu să visăm.

Soarele pândește indolent de la apus, cerul e vanilat – la fel și sexul – și, Doamne, nu mi-a plăcut niciodată vanilia așa de mult până acum. Mai târziu ne recompunem ca Terminator, dintr-un soi de bucăți de materie curgătoare care se adună din toate colțurile camerei pentru a ne readuce la forma umană.

Pielea lui miroase a seri în hamac pe malul mării.

Mă scald într-o nemișcare interioară atât de ireală încât mă întreb dacă e premoniție sau resemnare. Oare ce fac eu plimbându-mă dezbrăcată de toate nuanțele în viața visătorului? Ce caut eu goală în visele lui?

Play me like you play the piano.

Obscuritatea e caldă, noaptea e mătăsoasă ca pielea lui. Dorm înfășurată în brațele lui ca într-un steag al victoriei. Am senzația de bine și de viitor, e o senzație nouă, ușoară, calmă, o folosesc pentru a mă înveli, uneori mă scufund complet în ea.

Eu sunt the creator.

El e the maker.

We met.

 

Foto: baltana.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s